Daca ati visat de cand erati mici sa simtiti ca faceti parte din jocurile video, acum acest vis poate fi implinit. HTC Vive este o casca de realitate virtuala ce ofera o imersiune totala in lumea pe care ne-am obisnuit s-o privim din fata unui monitor.
HTC Vive a iesit pe piata pe 5 aprilie 2016 si a fost dezvoltat de catre HTC si Valve Corporation, o cunoscuta companie americana de jocuri video, ce a pus bazele platformei online Steam.
Dispozitivul practic transforma o incapere intr-un spatiu 3D prin intermediul unor senzori amplasati in diverse puncte ale camerei.
Aparatul vine cu doua controllere wireless care ne permit sa interactionam cu obiectele si spatiul din jocuri.
HTC Vive foloseste peste 70 de senzori care fac posibila o interactiune naturala cu spatiul virtual, ce includ giroscop MEMS, accelerometru si senzori de pozitionare cu laser ce urmaresc miscarile corpului.
Camera frontala permite software-ului sa identifice obiectele statice sau in miscare din incapere, pentru siguranta utilizatorului. Dispozitivul are o rata de refresh de 90 Hz si foloseste doua ecrane, cate unul pentru fiecare ochi, fiecare cu o rezolutie de 1080 x 1200 de pixeli.
Designul aparatului VR este modern si proiectat pentru a asigura confortul persoanei care-l foloseste. Acesta are benzi de fixare calitative, o garnitura speciala pentru nas (pentru a nu produce disconfort daca este purtat mai mult timp) si insertii de bureti pentru un confort general imbunatatit.
Aparatul poate fi purtat si cu ochelari si poate fi conectat inclusiv la iPhone sau telefoane cu Android, pentru ca utilizatorul sa primeasca alertele de mesaje cat timp se afla in realitatea virtuala.
https://www.youtube.com/watch?v=-mxDQycSyDg
Cei care vor sa investeasca in sistemul HTC Vive, trebuie sa fie pregatiti sa se desparta de vreo 800 de euro. Aici excludem costurile unui computer ale carui specificatii sa fie capabile sa suporte cerintele acestui sistem VR.
Cu toate acestea, este clar ca realitatea virtuala este viitorul in materie de gaming, iar tehnologia mai mult ca sigur va deveni mai accesibila nu peste foarte mult timp.
Lasă un răspuns